JSTOR Open Access Books

More than 6,000 ebooks from 75+ publishers, including Brill, Cornell University Press, De Gruyter, and University of California Press, are now available for everyone.

----------

Brill, Cornell Üniversitesi Yayınları, De Gruyter ve Kaliforniya Üniversitesi Yayınları dahil olmak üzere 75’in üzerinde yayıncıdan 6.000’den fazla e-kitap herkesin eriÅŸimine sunulmaktadır.

Scilit

Scilit, developed and maintained by the open-access publisher MDPI, is a multidisciplinary, free scholarly database that indexes scientific material by extracting the latest data from CrossRef and PubMed daily.

---------

Açık eriÅŸim yayıncısı MDPI tarafından geliÅŸtirilen ve sürdürülen Scilit, günlük olarak CrossRef ve PubMed’den en son verileri çekerek bilimsel materyalleri indeksleyen çok disiplinli, ücretsiz bir bilimsel veritabanıdır.

Wikilala

Wikilala is a database that provides access to the printed documents, newspapers, journals, and books in Ottoman Turkish, and enables to make the research with the Latin characters within the database.

NOTE: If you already have an account and do not remember your password, you can use ‘’forgot my password’’ option to create a new password.
Introductory Video

Please use your Bilkent extension e-mail addresses to register and create a password.


----------

Osmanlı Türkçesi basılı belge, gazete, dergi ve kitaplara eriÅŸim saÄŸlayan bir veritabanı olan Wikilala, veritabanı içerisinde Latin harfleri ile arama yapmaya olanak saÄŸlamaktadır.

NOT: Daha önce bir hesap oluÅŸturduysanız ve ÅŸifrenizi hatırlamıyorsanız, ‘’ÅŸifremi unuttum’’ seçeneÄŸini kullanarak yeni bir ÅŸifre oluÅŸturabilirsiniz.
Tanıtım Videosu

Kayıt yapmak ve ÅŸifre oluÅŸturmak için lütfen Bilkent uzantılı e-posta adresinizi kullanınız.

 

Zenodo

Zenodo is a catch-all repository launched by CERN, an OpenAIRE partner, and pioneer in open source, open access, and open data.

----------

Zenodo, bir OpenAIRE ortağı ve açık kaynak, açık eriÅŸim ve açık veri öncüsü olan CERN tarafından kurulan toplayıcı bir arÅŸivdir.

Adam Matthew: Business, Economic and Labour History

A range of important sources from Britain and America, covering key subjects within this historical field, including Keynesian economic policy in post-war Britain; international labour movements; the London Stock Exchange; and the papers of important economists.

----------

Bu koleksiyon, savaÅŸ sonrası Britanya’da Keynesian ekonomi politikası, uluslararası iÅŸçi hareketleri, Londra Borsası ile ilgili bilgiler ve ekonomistlerin yazılarının da içerisinde yer aldığı Britanya ve Amerika’ya dair önemli kaynakları içermektedir.

Adam Matthew: China: Trade, Politics & Culture

With documents encompassing events from the earliest English embassy to the birth and early years of the People’s Republic, this resource collects sources from nine archives to give an incredible insight into the changes in China during this period.

----------

Ä°lk Ä°ngiliz büyükelçiliÄŸinden Halk Cumhuriyeti'nin doÄŸuÅŸuna ve ilk yıllarına kadar olan olayları kapsayan belgelerle bu koleksiyon, bu dönemde Çin'deki deÄŸiÅŸikliklere dair dokuz arÅŸivden elde edilen kaynakları bir araya getirmektedir.

Adam Matthew: Confidential Print: Latin America, 1833-1969

This collection consists of the Confidential Print for Central and South America and the French- and the Spanish-speaking Caribbean. Topics covered include slavery and the slave trade, immigration, relations with indigenous peoples, wars and territorial disputes, the fall of the Brazilian monarchy, British business and financial interests, industrial development, the building of the Panama Canal, and the rise to power of populist rulers such as Perón in Argentina and Vargas in Brazil.

----------

Bu kaynak, Orta ve Güney Amerika ile Fransızca ve Ä°spanyolca konuÅŸan Karayipler bölgesini ele alan Confidental Print: Latin America koleksiyonundan oluÅŸur. Kapsanan konular arasında kölelik ve köle ticareti, göç, yerli halklarla iliÅŸkiler, savaÅŸlar ve toprak anlaÅŸmazlıkları, Brezilya monarÅŸisinin düÅŸüÅŸü, Ä°ngiliz iÅŸ ve mali çıkarları, endüstriyel geliÅŸmeler, Panama Kanalı'nın inÅŸası ile Arjantin'de Perón ve Brezilya'da Vargas gibi popülist yönetimlerin yükseliÅŸi yer almaktadır.

Adam Matthew: Confidential Print: Middle East

This collection consists of the Confidential Print for the countries of the Levant and the Arabian peninsula, Iran, Turkey, Egypt and Sudan. Beginning with the Egyptian reforms of Muhammad Ali Pasha in the 1830s, the documents trace the events of the following 150 years, including the Middle East Conference of 1921, the mandates for Palestine and Mesopotamia, the partition of Palestine, the 1956 Suez Crisis and post-Suez Western foreign policy, and the Arab-Israeli conflict.

----------

Bu kaynak, Levant ve Arap yarımadası ülkeleri, Ä°ran, Türkiye, Mısır ve Sudan’ı ele alan Confidential Print: Middle East koleksiyonundan oluÅŸmaktadır. 1830'larda Muhammed Ali PaÅŸa'nın Mısır reformlarıyla baÅŸlayan belgeler, 1921 OrtadoÄŸu Konferansı, Filistin ve Mezopotamya mandaları, Filistin'in bölünmesi, 1956 SüveyÅŸ Krizi ve sonrası Batı’nın dış politikası, Arap-Ä°srail çatışması dahil olmak üzere sonraki 150 yıllık olayların izini sürmektedir.

Adam Matthew: Empire Online

This resource brings together manuscript, printed and visual primary source materials for the study of 'Empire' and its theories, practices and consequences. The materials span across the last five centuries and are accompanied by a host of secondary learning resources including scholarly essays, maps and an interactive chronology.

----------

Bu kaynak, 'Ä°mparatorluk' teorisi, uygulamaları ve sonuçlarını incelemek için el yazması, basılı ve görsel birincil kaynak materyalleri bir araya getirmektedir. Materyaller son beÅŸ yüzyılı ele alırken; akademik makaleler, haritalar ve etkileÅŸimli bir kronoloji dahil olmak üzere bir dizi ikincil öÄŸrenme kaynağı ile birlikte sunulmaktadır.

Adam Matthew: Foreign Office Files for China, 1919-1980

The six parts of this collection make available all British Foreign Office files dealing with China, Hong Kong and Taiwan between 1919 and 1980:

• 1919-1929: Kuomintang, CCP and the Third International
• 1930-1937: The Long March, civil war in China and the Manchurian Crisis
• 1938-1948: Open Door, Japanese war and the seeds of communist victory
• 1949-1956: The Communist revolution
• 1957-1966: The Great Leap Forward
• 1967-1980: The Cultural Revolution

----------
 
Altı parçadan oluÅŸan bu koleksiyon,1919-1980 arası Çin Hong Kong ve Tayvan ile ilgili Britanya DışiÅŸleri Bakanlığı’nın belgelerini sunmaktadır.

• 1919-1929: Kuomintang, ÇKP ve Üçüncü Enternasyonal
• 1930-1937: Uzun YürüyüÅŸ, Çin'deki iç savaÅŸ ve Mançurya Krizi
• 1938-1948: Açık Kapı, Japon savaşı ve komünist zaferin tohumları
• 1949-1956: Komünist Devrim
• 1957-1966: Büyük Ä°leri Atılım
• 1967-1980: Kültür Devrimi 

Adam Matthew: Foreign Office Files for India, Pakistan and Afghanistan

Database includes the documents in the series of DO 133, DO 134, FCO 37 and FO 371, which consist of events in the Indian subcontinent, such as independence and partition, the Indian annexation of Hyderabad and Goa, war between India and Pakistan, tensions and war between India and China, the consolidation of power of the Congress Party in India, military rule in Pakistan, the turbulent independence of Bangladesh and the development of nuclear weapons in the region.

----------

Veritabanı, Hindistan anakarasındaki bağımsızlık, Hindistan’ın Haydarabad ve Goa’yı ilhakı, Hindistan ve Pakistan arasındaki savaşı, Hindistan ve Çin arasındaki savaşı, Hindistan Ulusal Kongresi’nin konsolidasyonu, Pakistan’daki askeri yönetimi; BangladeÅŸ’in bağımsızlığı ile bölgedeki nükleer silahlara yönelik geliÅŸmeleri ele alan DO 133, DO 134, FCO 37 ve FO 371 serisi belgeleri içermektedir.

Adam Matthew: Foreign Office Files for the Middle East, 1971-1981

This collection is a resource for understanding the events in the Middle East during the 1970s. It addresses the policies, economies, political relationships, and significant events of every major Middle East power.

----------

Bu koleksiyon, 1970'lerde Orta DoÄŸu'daki olayların anlaşılmasını ve analiz edilmesini saÄŸlayan bir kaynaktır. Orta DoÄŸu’da etkili olan bütün büyük güçlerin politikalarını, ekonomilerini, siyasi iliÅŸkilerini ve önemli olaylarını ele alır.

Adam Matthew: Macmillan Cabinet Papers, 1957-1963

Macmillan Cabinet Papers, 1957-1963 provides complete coverage of the cabinet conclusions (minutes) (CAB 128) and memoranda (CAB 129) of Harold Macmillan’s government, plus selected minutes and memoranda of policy committees (CAB 134). This collection also includes 165 files from the Prime Minister's Private Office (PREM 11).

----------

Macmillan Cabinet Papers, 1957-1963, Harold Macmillan hükümetinin kabine tutanaklarının (CAB 128) ve muhtıralarının (CAB 129) tam hallerini; politika komitelerinin seçilen tutanakları ve muhtıralarını (CAB 134) içermektedir. Bu koleksiyon ayrıca BaÅŸbakanlık Özel Ofisi'nden (PREM 11) 165 dosya içermektedir.

Adam Matthew: Shakespeare in Performance

Shakespeare in Performance provides access to prompt books from the Folger Shakespeare Library. These prompt books tell the story of Shakespeare’s plays as they were performed in theatres throughout Great Britain, the United States, and internationally, between the seventeenth and twentieth centuries.

----------

Shakespeare in Performance, Folger Shakespeare Kütüphanesi'nden kitaplara eriÅŸim saÄŸlamaktadır. Bu kitaplar, Shakespeare oyunlarının on yedinci ve yirminci yüzyıllar arasında Büyük Britanya, Amerika BirleÅŸik Devletleri ve uluslararası olarak tiyatrolarda sergilenen oyunlarının hikayesini anlatmaktadır.

Digital Bodleian

Digital Bodleian is an interface for the digitized holdings of the Bodleian Library, including manuscripts and maps.

----------

Digital Bodleian el yazmaları ve haritaları içeren dijitalleÅŸtirilmiÅŸ kaynak kütüphanesidir.

European Views of the Americas: 1493 to 1750

European Views of the Americas: 1493-1750 (EBSCO) is a guide that prepared by John Carter Brown Library and EBSCO for printed sources have been written about America in Europe before 1750. Database includes more than 32,000 records coverings subjects of Britons, trade, explorations, Dutch in America, French in America, colonies, pirates, slave trade, beliefs and religions in America and etc.

----------

John Carter Brown Library ile iÅŸbirliÄŸi içerisinde EBSCO Information Services, 1750’den önce Avrupa’da Amerika hakkında yazılan basılı kayıtlar için kapsamlı bir rehber üretti. Toplamda 32,000’den fazla kayıt içeren bu veri tabanında yer alan baÅŸlıca konular: Amerika’daki Britanyalılar, Ticaret, KeÅŸifler, Amerika’daki Flemenkler, Amerika’daki Fransızler, Büyük Britanya – Koloniler, Amerika’daki dinler ve inançlar, Korsanlar, Köle ticareti ve çok daha fazlası…

Europeana Collections

Europeana provides access to over 50 million digitized items - books, music, artworks, and more - of European archives, libraries, and museums.

----------

Europeana, Avrupa'nın arÅŸiv, kütüphane ve müzelerinde dijitalleÅŸtirilmiÅŸ 50 milyondan fazla kitap, müzik ve sanat eserine eriÅŸim saÄŸlar.

Gallica – BnF Digital Library

Gallica is the digital library of the Bibliothèque Nationale de France (BnF) and the national aggregator for collections held in French cultural heritage institutions. The collection includes printed materials (books, journals, newspapers, printed music, and other documents), graphic materials (engravings, maps, photographs, and others), and sound recordings.

----------

Gallica, Bibliothèque Nationale de France (BnF)’ın dijital kütüphanesi ve Fransız kültürel miras kurumlarının koleksiyonları için ulusal toplayıcısıdır. Koleksiyon, basılı materyalleri (kitaplar, dergiler, gazeteler, notalar ve diÄŸer belgeler), grafik materyallerini (gravürler, haritalar, fotoÄŸraflar ve diÄŸerleri) ve ses kayıtlarını içerir.

German Digital Library

The German Digital Library provides access to a collection of Germany’s cultural and scientific heritage, that is, millions of books, archived items, images, sculptures, pieces of music, and other sound documents, as well as films and scores, from all over Germany.

----------

Alman Dijital Kütüphanesi, Almanya’nın her yerinden milyonlarca kitap, arÅŸivlenmiÅŸ materyaller, görüntüler, heykeller, müzik eserleri ve diÄŸer ses belgelerinin yanı sıra filmler ve notalardan oluÅŸan Almanya kültürel ve bilimsel miras koleksiyonuna eriÅŸim saÄŸlar .

House of Commons Parliamentary Papers

House of Commons Parliamentary Papers provides access to the authorized and large states documents in order to researchers explores the British perspective on historical and modern events.

----------

House of Commons Parliamentary Papers, araÅŸtırmacıların tarihsel ve modern olaylar üzerindeki Ä°ngiliz bakış açısını keÅŸfetmeleri için üç yüz yılık yetkili ve geniÅŸ devlet dokümanları arÅŸivine eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
 

ProQuest Civil War Era

Covering many aspects of American history, the ProQuest Civil War Era database provides access to primary sources including economic and other forces that led to the abolitionist movement, 600,000 war casualties, and the emancipation of approximately 4 million slaves.

----------

Amerikan tarihini birçok yönden ele alan ProQuest Civil War Era veritabanı, kölelik karşıtı hareketlere, 600,000 savaÅŸ kaybına sebep olan ve yaklaşık olarak 4 milyon kölenin özgürleÅŸmesini saÄŸlayan ekonomik faktörleri ve diÄŸer etkenleri içeren birincil kaynaklara eriÅŸim saÄŸlamaktadır.   

SALT Research

Salt Research provides access to archival materials related to modern Turkey and its history via its Art, Architecture and Design and City, Society and Economy collections.

----------

Salt AraÅŸtırma, Sanat, Mimarlık ve Tasarım ve Kent, Toplum ve Ekonomi koleksiyonları ile Türkiye ve tarihi ile ilgili arÅŸiv materyallerine eriÅŸim saÄŸlar.

Année philologique (Brepolis: APh)

L’Année Philologique is a bibliographic database of scholarly works relating to all aspects of ancient Greek and Roman civilizations. Its subjects are Greek and Latin literature and linguistics, including early Christian texts and patristics, Greek and Roman history, art, archaeology, philosophy, religion, mythology, music, science, and scholarly.

Standard subscription license with 3 simultaneous access and remote access.

----------

L’Année Philologique, eski Yunan ve Roma uygarlıklarının tüm yönleri ile ilgili bilimsel çalışmalarını içeren bir bibliyografik veritabanıdır. Konusu; Yunan ve Roma tarihi, sanat, arkeoloji, felsefe, din, mitoloji, müzik ve bilim olmak üzere Yunan ve Latin edebiyatı dilbilimidir.

3 eşzamanlı erişim ve uzaktan erişim ile standart abonelik lisansı yapılmıştır.
 

Applied Science & Technology Index Retrospective

The Applied Science & Technology Index Retrospective database contains citations of more than 3 million articles from more than 1400 periodicals. The database provides access to various resources to follow important and up-to-date studies, to conduct research and to be informed about innovations.

----------

Applied Science & Technology Index Retrospective veritabanı 1400’den fazla süreli yayın içerisinde, 3 milyondan fazla makaleye atıflar içermektedir. Veritabanı, önemli ve güncel çalışmaları takip etmek, araÅŸtırma yapmak ve yeniliklerden haberdar olmak için çeÅŸitli kaynaklara eriÅŸim saÄŸlamaktadır.

Bibliography of British and Irish History (Brepolis: BBIH)

Bibliography of British and Irish History is a bibliographic database that includes data on historical writing dealing with the British Isles, and with the British Empire and Commonwealth, during all periods for which written documentation is available – from 55BC to the present.

Standard subscription license with 3 simultaneous access and remote access.

----------

Bibliography of British and Irish History veritabanı M.Ö 55’ten itibaren, tüm dönemleri kapsayacak ÅŸekilde Britanya Adaları, Britanya Ä°mparatorluÄŸu ve Milletler TopluluÄŸu ile ilgili tarihsel yazımı içeren bibliyografik bir veritabanıdır.

3 eşzamanlı erişim ve uzaktan erişim ile standart abonelik lisansı yapılmıştır.

Index Islamicus Online (BRILL)

Index Islamicus Online provides access to the international classified bibliography of publications in European languages on all aspects of Islam and the Muslim world.

----------

Index Islamicus Online (BRILL), Ä°slam dünyası ile ilgili Avrupa dillerinde yazılmış olan kaynakları içeren bibliyografik bir veritabanıdır.
 

Newswires

EBSCO’s Newswires provides near real-time access to top world-wide news from Associated Press, United Press International, PR Newswire, Xinhua, CNN Wire, and Business Wire on a continuous basis. This content is monitored by EBSCO and relevant results are provided when users enter searches in EBSCOhost. This collection includes AP Financial News, AP Top News, AP WorldStream, AP U.S. Politics & Government, AP 50 State Reports, UPI Security Industry, UPI Emerging Threats, UPI Business, UPI Entertainment, UPI Sports, UPI Top News, Arabia 2000, and more. End users can immediately access the full text of the web content, by following the link in the record. The index to the full text content in EBSCO Newswires is held for a rolling 30-day archive by EBSCO, so users can enjoy the previous 30 days of news relating to their search interests.

---------

Newswires veritabanı Associated Press, United Press International, PR Newswire, Xinhua, CNN Wire ve Business Wire gibi dünya çapındaki medyadan eÅŸ zamanlı haberler saÄŸlamaktadır.

Oxford Bibliographies Online

Oxford Bibliographies Online database is a reference source that provides access to annotated bibliographies in American literature, British and Irish literature, cinema and media studies, medieval studies, Victorian literature and related subjects.

----------

Oxford Bibliographies Online veritabanı, Amerikan edebiyatı, Ä°ngiliz edebiyatı, sinema, medya araÅŸtırmaları, ortaçaÄŸ araÅŸtırmaları, Ä°rlanda edebiyatı ve ilgili alanlarda hazırlanmış açıklamalı bibliyografyalara eriÅŸim saÄŸlayan bir referans kaynağıdır.

PhilPapers

PhilPapers provides access to scholarly resources in philosophy and related subjects, including books, articles, open access archives, and personal pages.

----------

PhilPapers veritabanı felsefe ve ilgili alanlarda yayınlanmış bilimsel kitaplara, makalelere, açık eriÅŸimli arÅŸivlere ve kiÅŸisel web sayfalarına eriÅŸim saÄŸlamaktadır.

ROAR-Registry of Open Access Repositories

The Registry of Open Access Repositories (ROAR) lists and shows the growth and status of open access repositories throughout the world.

----------

Açık EriÅŸim ArÅŸivleri Kayıt Platformu (Registry of Open Access Repositories-ROAR) dünya genelindeki açık eriÅŸim arÅŸivlerin geliÅŸimini ve durumunu listeler ve gösterir.

Scopus

Scopus covers 18,000 publications from 5,000 different publishers in the fields of science, technology, medicine and the social sciences. It provides abstract searching from 1960, and cited reference searching from 1996 to the present. In addition to academic journals, it includes conference proceedings, trade publications, patents, book series and scientific web-pages. Content is updated daily.

----------

Bilim, teknik, tıp ve sosyal bilimler alanında, 5000 farklı yayınevine ait 18.000 yayında yer alan çalışmaların 1960 yılından günümüze özet, 1996 yılından günümüze de atıf bilgilerini içeren bibliyografik bir veritabanıdır. Bilimsel dergilerin yanı sıra, konferans tutanakları, ticari yayınlar, patentler, kitap serileri ve bilimsel içerikli web sayfalarını da içeren veritabanı her gün güncellenmektedir.

Social Sciences Index Retrospective: 1907-1983

It includes book reviews and nearly one millions indexes in the fields of anthropology, city studies, communication, international relations, law, psychology and statistics.

----------

Antropoloji, hukuk, iletiÅŸim, istatistik, psikoloji, ÅŸehir çalışmaları ve uluslararası iliÅŸkiler alanlarında dergilerin bir milyona yakın dergi indeksini ve kitap eleÅŸtirilerini içerir.

Ulrich’s Periodicals Directory

Ulrich’s Periodicals Directory is a bibliographic database providing detailed, comprehensive, and authoritative information on serials published throughout the world. It covers all subjects and includes publications that are published regularly or irregularly and are circulated free of charge or by paid subscription.

----------

Ulrich's Perıodicals Directory dünya çapında yayınlanmış süreli yayınlar hakkında detaylı geniÅŸ ve güvenilir bilgi saÄŸlayan bibliyografik bir veritabanıdır. Bu veritabanı bütün konuları kapsar ve düzenli , düzensiz yayınlanmış yayınları, ücretsiz dağıtılan veya abonelik ödenen yayınların hepsini içerir.

Web of Science

This multidisciplinary citation database contains over 21,200 peer-reviewed, high-quality scholarly journals published worldwide (Including open access journals) in the sciences, social sciences, and arts and humanities. Conference proceedings and book data are also available. Including Web of Science: Science Citation Index, Social Science Citation Index, Art & Humanities Citation Index, Emerging Sources Citation Index, Book Citation Index, Conference Proceedings Citation Index.

For detailed information about the database content please click

Please click here for the "Complete List of Direct Links to Databases and Indexes".

----------

ÇeÅŸitli disiplinlerde yayın yapan bilimsel dergilerin etki gücünü, yayınlanan makalelerin aldığı atıf sayısını gösteren ve ayrıca yazarların makaleleri ve makalelerin kaynakçalarını listeleyen bibliyografik bir veri tabanıdır. Web of Science fen bilimleri, sosyal bilimler, sanat ve insani bilimlerini konu alan dergileri ve konferans bildirilerini düzenli olarak tarayarak araÅŸtırma alanınızla en ilgili ve prestijli yayınlara ulaÅŸmanızı saÄŸlar.

Veritabanı içeriÄŸi hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

"Veritabanları ve Indekslere DoÄŸrudan Linkler Listesi" için tıklayınız.
 

Brill Online E-Books

Brill has over 14,000 book titles currently available in 24 main subject areas. Brill E-Books database topics consist of education, history, law, language-literature, philosophy, sociology-anthropology etc.

----------

Brill yayınevi içerisinde 24 temel konu baÅŸlığı altında 14.000’den fazla kitabı bulundurmaktadır. Brill e-kitapları eÄŸitim, tarih, hukuk, dil ve edebiyat, felsefe, sosyoloji ve antropoloji gibi konulardan oluÅŸmaktadır.

Cambridge Core

Cambridge Core is a platform which combines Cambridge Books Online and Cambridge Journals Online. It offers full-text access to over 350 peer-reviewed academic journals as well as more than 30,000 e-books within the subject collections of social sciences, science, technology, medicine and humanities published by the Cambridge University Press and partner publishers.

Please click for the details of the “Read and Publish” Agreement.

----------

Cambridge Core veritabanı, Cambridge Books Online ve Cambridge Journals Online’ı içeren bir platformdur. Cambridge Üniversitesi ve ortak yayınevleri tarafından yayınlanan sosyal bilimler, bilim, teknoloji, tıp ve beÅŸeri bilimler konularında 30.000’den fazla e-kitap ve 350’den fazla hakemli akademik dergiye tam metin eriÅŸim saÄŸlar.

“Oku ve Yayımla” AnlaÅŸması detayları için lütfen tıklayınız. 

Cambridge Histories Online Ebooks

Cambridge Histories is the essential reference collection spanning 350 volumes in 10 subject areas.

----------

Cambridge Histories Online veritabanı 10 konu alanında 350 ciltten oluşan temel bir referans koleksiyonudur.

De Gruyter E-Books

De Gruyter E-Books database topics are consist of computer, economics, law, physics, chemistry, mathematics, architecture, engineering, history and music.

----------

De Gruyter E-Books veritabanı bilgisayar, ekonomi, hukuk, fizik, kimya, matematik, mimarlık, mühendislik, tarih ve müzik alanlarındaki kitapları kapsamaktadır.

Duke Books Scholarly Collection

The Duke Books Scholarly Collection provides full-text access to electronic books in social sciences published by the Duke University Press.

----------

Duke Books Scholarly Collection, Duke University Press tarafından sosyal bilimler alanında yayınlanmakta olan elektronik kitaplara tam metin erişim sağlamaktadır.

Early English Books Online

Early English Books Online (EEBO) includes full-text access to books in English from 1473-1700. Many subject areas, including English literature, history, philosophy, linguistics, theology, music, fine arts, education, mathematics, and science are represented in the collection.

----------

Early English Books Online veritabanı, 1473-1700 yılları arasındaki Ä°ngilizce kitaplara tam metin eriÅŸim saÄŸlar. Koleksiyon Ä°ngiliz edebiyatı, tarih, felsefe, teoloji, müzik, güzel sanatlar, eÄŸitim, matematik ve fen alanlarını kapsar.

Early European Books

Early European Books provides access to many works in different languages ​​that were printed in Europe before 1701.

----------

Early European Books, 1701 yılından önce Avrupa’da basılmış olan farklı dillerdeki birçok çalışmaya eriÅŸim saÄŸlamaktadır. 

EBSCO eBook Academic Collection

EBSCO eBook Academic Collection database provides access to the more than 165.000 full text e-books in the subjects of business, science, engineering, social sciences etc.

Please click on the "Downloading an eBook Guide" page.

For mobile app 

----------

EBSCO eBook Academic Collection veritabanı iÅŸletmeden fen bilimlerine, mühendislikten beÅŸeri bilimlere kadar çok sayıda disiplini kapsayan 165.000’den fazla tam metin e-kitaba eriÅŸim sunmaktadır. 

"​E-kitap indirme rehberi" sayfası için lütfen tıklayın.

Mobil uygulama için

ElgarOnline

Database will be on trial access until 31 October 2022.

ElgarOnline provides access to the resources such as books, journals, encyclopedias, monographs, and dictionaries in the fields of law, policy, geography, sociology, education, environment, business and management, regional studies, and more.

Trial access covers the sources between the years 2017, 2018, and 2019. Please refine the sources by these dates during the searches.

Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via
“Database Trial Evaluation Form.”

----------

Veritabanı 31 Ekim 2022 tarihine kadar deneme eriÅŸimine açık olacaktır.
 
ElgarOnline hukuk, politika, coÄŸrafya, sosyoloji, eÄŸitim, çevre, iÅŸletme, bölge çalışmaları ve daha birçok alanda kitap, dergi, ansiklopedi, monograf ve sözlük gibi kaynaklara eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
 
Deneme eriÅŸimi 2017, 2018 ve 2019 yılları arasındaki kaynakları kapsamaktadır. Tarama iÅŸlemleri sırasında lütfen kaynakları bu tarih aralıklarına göre belirleyiniz.
 
Not: Deneme eriÅŸimine açılan veritabanı hakkındaki görüÅŸünüzü “Deneme Veritabanı DeÄŸerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.
 

Elsevier E-Books

Elsevier E-books purchase includes books published in chemical engineering, computer sciences, engineering, material science, mathematics, physics and astronomy; molecular biology and genetics, biochemistry, chemistry, finance, psychology, business, management, hospitality and tourism. These e-books can be accessed through the same interface as ScienceDirect journals: http://www.sciencedirect.com/ In order to read the full-text of these e-books, please select “Browse by Subject” and then click on any book title that has an accompanying green icon.

----------

Elsevier Yayınevine ait, kimya mühendisliÄŸi, bilgisayar bilimleri, mühendislik, materyal bilimi, matematik, fizik ve astronomi, moleküler biyoloji, genetik, kimya, biyokimya, finans, psikoloji, iÅŸletme, yönetim, turizm ve otelcilik konularında kitaplara eriÅŸim saÄŸlanmaktadır. Elsevier Yayınevi’ne ait elektronik kitaplara ScienceDirect dergileri ile aynı arayüzden eriÅŸim saÄŸlanmaktadır: http://www.sciencedirect.com/ belirtilen URL adresindeki konu baÅŸlıkları altında yeÅŸil renk kitaplara tam metin eriÅŸilebilmektedir.

Encyclopedia Britannica Online

Encyclopaedia Britannica Online is the electronic version of the Encyclopaedia Britannica which has been published since 1768. It covers more than 300,000 web-sites, 118,000 articles, 2000 video clips, sound files, animations, photographs, drawings, maps and flags. Merriam-Webster’s Dictionary and Thesaurus are also available through this database.

----------

1768 yılında yayınlanmaya baÅŸlayan Encyclopaedia Britannica’nin elektronik versiyonu olan Encyclopaedia Britannica Online, 300.000’den fazla web sayfası, 118.000 makale, 2000 video klip, ses kayıtları, animasyonlar, fotoÄŸraflar, resimler, ülkelerin harita ve bayraklarını içermektedir. Encyclopaedia Britannica Online ara yüzünden Merriam-Webster Dictionary & Thesaurus’a da eriÅŸim saÄŸlanabilmektedir.

HathiTrust Digital Library

HathiTrust is a partnership of educational and research institutions, offering a collection of millions of titles digitized by partner libraries. Books in the public domain can be viewed in full while copyrighted items are only searchable.
----------


EÄŸitim ve araÅŸtırma kurumlarının ortak oluÅŸumu olan HathiTrust, partner kütüphaneler tarafından dijitalleÅŸtirilmiÅŸ milyonlarca baÅŸlıktan oluÅŸan bir koleksiyon sunar. Kamunun kullanımına sunulan kaynaklar tam metin olarak çevrimiçi görüntülenebilirken, telif haklarıyla korunan kitaplar sadece taranabilmektedir.

 

Hiperkitap

Hiperkitap is a Turkish content database that provides full access to more than 30.000 e-books published in the fields of biology, chemistry, mathematics, computer sciences, business, economics, education, technology, engineering, fine arts, architecture, history, philosophy, psychology, religion, policy, language and literature, law, music, and medical sciences.

----------

Hiperkitap biyoloji, kimya, matematik, istatistik, bilgisayar bilimleri, iÅŸletme, ekonomi, eÄŸitim, teknoloji, mühendislik, güzel sanatlar, mimarlık, tarih, felsefe, psikoloji, din, politika, dil ve edebiyat, hukuk, müzik, saÄŸlık bilimleri ve ilgili alanlarda yayınlanmış 30.000’den fazla elektronik kitaba tam metin eriÅŸim saÄŸlayan Türkçe içerikli bir elektronik kitap veritabanıdır
 

iG-Publishing E-Books

iG-Publishing E-Books database is one of the providers of ebook collections with over 20,000 titles covering the subjects of Asian studies, computers, business, and economics, science etc.

----------
 

Internet Archive


The Internet Archive (archive.org), founded in 1996, provides access to digitized books and other digital artifacts. Some books cannot be downloaded as PDF. However, they can be borrowed by one patron at a time for 14 days. Borrowing is manageable through a free account and Adobe Digital Editions.

----------

1996 yılında kurulan Ä°nternet ArÅŸivi (archive.org) dijitalleÅŸtirilmiÅŸ kitaplara ve diÄŸer dijital eserlere eriÅŸim saÄŸlar. Bazı kitaplar pdf olarak indirilmez, ancak bir kullanıcı tarafından 14 günlüÄŸüne ödünç alınabilir. Ödünç alma, ücretsiz açılabilecek bir hesap ve Adobe Digital Editions aracılığıyla gerçekleÅŸtirilebilir.

 

Literary Encyclopedia

The Literary Encyclopedia is an online reference work. It provides access to information in literature, history, philosophy and related subjects.

----------

Literary Encyclopedia, edebiyat, tarih, felsefe ve ilgili konularda hazırlanmış bilgilere erişim sağlayan bir referans kaynağıdır.

MasterFILE Reference eBook Collection

This ebook reference collection offers a rich election of eBook titles covering a broad renge of general reference subjects. Topics include biography, history, careers, cooking, literature, genealogy, health, parenting, personal finance, politics, architecture, science, current events, social-emotional health, sports and travel.

----------

MasterFILE Reference eBook Collection veritabanı biyografi, tarih, kariyer, yemek piÅŸirme, edebiyat, soy bilimi, politika, mimarlık, bilim, spor, seyahat gibi birçok konuda e-kitaplar içermektedir.

Nomos E-library

Nomos E-library provides access to e-books and e-journals in the fields of law, politics, economics, media science & communication research, history, sociology, educational research, cultural studies, health sciences, philosophy and religion.

---------

Nomos E-library, hukuk, politika, ekonomi, medya bilimi ve iletiÅŸim araÅŸtırması, tarih, sosyoloji, eÄŸitim araÅŸtırması, kültürel çalışmalar, saÄŸlık bilimleri, felsefe ve din alanlarında kitaplara ve dergilere eriÅŸim saÄŸlar.

OAPEN

The OAPEN is an online library and publication platform that contains freely accessible academic books, mainly in the area of humanities and social sciences, engineering, and science.

----------

OAPEN, temel olarak beÅŸeri bilimler, sosyal bilimler, mühendislik gibi alanlarda ücretsiz eriÅŸilebilen akademik kitaplar içeren bir çevrimiçi kütüphane ve yayın platformudur.
 

Open Book Publishers

Open Book Publishers, an independent open access publisher in the humanities and social sciences, publishes books in hardcopy format as well as free online editions in PDF, HTML, and XML formats that can be read via the website, downloaded, reused or embedded anywhere.

----------

Bağımsız bir açık eriÅŸim yayıncısı olan Open Book Publishers, beÅŸeri bilimler ve sosyal bilimler alanında basılı kitapların yanı sıra her bir kitabın PDF, HTML ve XML formatlarında çevrim içi okunabilen, indirilebilen, tekrar kullanılabilen veya her yere iliÅŸtirilebilen ücretsiz çevrim içi sürümlerini de yayınlar.

OpenEdition

OpenEdition is a French platform for electronic resources in the humanities and social sciences that provides access to more than 9000 books under the OpenEdition Books.

----------

OpenEdition, beÅŸeri bilimler ve sosyal bilimler elektronik kaynakları için OpenEdition Books altında 9000’den fazla kitaba eriÅŸim saÄŸlayan Fransa menÅŸeili bir platformdur.

OpenEdition Books
ENG: Database will be on trial access until 14 January 2022.

OpenEdition Books trial access includes e-books in the fields of arts and humanities.

Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

TR: Veritabanı 14 Ocak 2022 tarihine kadar deneme eriÅŸimine açık olacaktır.
  
OpenEdition Books Deneme eriÅŸimi sanat ve beÅŸeri bilimler alanındaki e-kitapları içermektedir.

Not: Deneme eriÅŸimine açılan veritabanı hakkındaki görüÅŸünüzü “Deneme Veritabanı DeÄŸerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.



 

Oxford Scholarship Online (OSO), Oxford Academic

Oxford Scholarship Online provides access to the e-books from the Oxford University Press covering subjects across biology, business, and management, classical studies, economics and finance, history, law, linguistics, literature, mathematics, philosophy, physics, political science, psychology, religion, social work, sociology.



----------

Oxford Scholarship Online veritabanı biyoloji, iÅŸletme ve yönetim, klasik çalışmalar, ekonomi ve finans, tarih, hukuk, dilbilimi, edebiyat, matematik, felsefe, fizik, siyaset bilimi, psikoloji, din, sosyal çalışmalar ve sosyoloji konularını kapsayan Oxford University Press e-kitaplarına eriÅŸim saÄŸlar.

Patrologia Latina

The Patrologia Latina Database is an electronic version of the first edition of Jacques-Paul Migne’s Patrologia Latina, published between 1844 and 1855, and the four volumes of indexes published between 1862 and 1865. The Patrologia Latina comprises the works of the Church Fathers from Tertullian in 200 AD to the death of Pope Innocent III in 1216. 

----------

Patrologia Latina Veritabanı, Jacques-Paul Migne'nin 1844 ve 1855 yılları arasında yayınlanan Patrologia Latina'sının ilk baskısının ve 1862 ile 1865 arasında yayınlanan dört cilt indeksin elektronik versiyonudur. Patrologia Latina, Tertullian Kilise Babaları'nın MS 200'den Papa Innocent III’ün 1216'daki ölümüne kadar olan eserlerini içerir.

Peter Lang

Peter Lang provides access to e-books in the fields of Social Sciences, Art and Humanities.

----------

Peter Lang veritabanı Sosyal Bilimler, Sanat ve Beşeri Bilimler alanlarındaki e-kitaplara erişim sağlar.

Project Gutenberg

Project Gutenberg is a library that provides free access to over 60,000 free ebooks from the world’s great literature with a focus on older works for which U.S. copyright has expired. You can choose among HTML, epub, kindle, plain text vs. formats to download them or read the books online.

----------

Gutenberg Projesi, ABD telif haklarının zaman aşımına uÄŸradığı eski eserler baÅŸta olmak üzere, dünyanın önemli eserlerinden 60.000’den fazla e-kitaba ücretsiz eriÅŸim saÄŸlayan bir kütüphanedir. E-kitapları indirmek için HTML, epub, kindle, düz metin gibi formatlar arasından seçim yapabilir veya kitapları çevrimiçi okuyabilirsiniz.
 

Project Muse Books Collection

Project Muse Books Collection provides access to electronic books published between 2010 and 2016 in philosophy, religion, literature, theatre, performing arts and related subjects.

----------

Project Muse Books Collection, felsefe, din, edebiyat, tiyatro, sahne sanatları ve ilgili konularda, 2010 – 2016 yılları arasında yayınlanmış elektronik kitaplara eriÅŸim saÄŸlamaktadır.

Project Muse Open Access

Poject Muse offers open access journals and books from several distinguished university presses and scholarly societies.

----------

Project Muse, birçok seçkin üniversite yayınevinden ve akademik topluluklardan açık eriÅŸimli dergiler ve kitaplar sunar.
 

Sage E-Books and Handbooks

Sage E-Books and Handbooks database include e-books from various subjects such as business&management, politics&international relations, education, sociology etc.

----------

Sage E-Books and Handbooks veritabanı, iÅŸletme ve yönetim, siyaset bilimi ve uluslararası iliÅŸkiler, eÄŸitim, sosyoloji vb. konularda e-kitaplar içerir.
 

Sayısal Kitap
ENG: Database will be on trial access until 7 December 2021.

Sayısal Kitap database provides access to Turkish e-books mainly on Turkish and world literature, economy, law, children's books, culture and philosophy subjects from the publishers such as Yapı Kredi, Tudem, Arkeoloji ve Sanat, Kırmızı Kedi, Logos. Additionally, database includes some volumes of Notos, Varlık, Bilim ve Ütopya and Duvar journals.

Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

TR: Veritabanı 7 Aralık 2021 tarihine kadar deneme eriÅŸimine açık olacaktır.
 
Sayısal Kitap veritabanı, temel olarak Türk ve dünya edebiyatı, ekonomi, hukuk, çocuk, kültür ve felsefe konularında Yapı Kredi, Tudem, Arkeoloji ve Sanat, Kırmızı Kedi, Logos gibi yayınevlerinin Türkçe e-kitaplarına eriÅŸim saÄŸlamaktadır. Ek olarak veritabanı, Notos, Varlık, Bilim ve Ütopya ile Duvar dergilerinin bazı sayılarına eriÅŸtirmektedir.

Not: Deneme eriÅŸimine açılan veritabanı hakkındaki görüÅŸünüzü “Deneme Veritabanı DeÄŸerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.
 

Springer E-Book Collection

The Springer eBook Collection offers the first online book collection especially made for the requirements of researchers and scientists. The collection currently includes online access to more than 25,000 titles and grows with more than 3,400 newly released STM books, book series volumes and reference works each year.

----------

Springer E-Book Collection Springer yayınevine ait elektronik kitaplara erişim sağlamaktadır.

Springer Open

Springer Open provides open access journals and books from all areas of science, technology, medicine, the humanities, and social sciences.

----------

SpringerOpen; bilim, teknoloji, tıp, beÅŸeri bilimler ve sosyal bilimlerin her alanından açık eriÅŸimli dergiler ve kitaplar sunar.
 

Standard Ebooks

Standard Ebooks is a volunteer-driven, not-for-profit effort to produce a collection of high quality, carefully formatted, accessible, open-source, and free public domain ebooks.


----------

Yüksek kaliteli, dikkatle biçimlendirilmiÅŸ, eriÅŸilebilir, açık kaynaklı ve ücretsiz kamuya ait e-kitap koleksiyonu üretmek için gönüllü yürütülen kar amacı gütmeyen bir oluÅŸumdur.

Taylor & Francis E-Books

Database provides access to the e-books of Taylor & Francis Publications in the subject fields of history, political science, philosophy, and media.

----------

Veritabanı, Taylor & Francis Yayınevi’ne ait tarih, politika, felsefe ve medya konulu elektronik kitaplara eriÅŸim saÄŸlamaktadır.

Turcademy

Turcademy provides access to about 2,500 electronic books in law, history, philosophy, psychology, political science, language and literature, education, business, economy, science, engineering, architecture, health sciences, and related subjects published by Anı Publishing, Gazi Publishing, Palme Publishing, Pegem Academy and Seçkin Publishing.

NOTE: To read the resources, it is necessary to sign up by institutional e-mail and to be connected to the Bilkent internet network.

Please click to watch the Turcademy User Guide video.

----------

Turcademy, Anı Yayıncılık, Gazi Kitabevi, Palme Yayıncılık, Pegem Akademi ve Seçkin Yayıncılık gibi yayınevleri tarafından hukuk, tarih, felsefe, psikoloji, siyaset bilimi, dil ve edebiyat, eÄŸitim, iÅŸletme, ekonomi, bilim, mühendislik, mimarlık, saÄŸlık bilimleri ve ilgili konularda yayınlanmış yaklaşık 2.500 elektronik kitaba eriÅŸim saÄŸlamaktadır.

NOT: Kaynakları okumak için kurumsal e-posta ile üyelik yapmak ve kurum internet ağına baÄŸlı olmak gerekmektedir.

Turcademy Kullanım Rehberi videosunu izlemek için lütfen tıklayınız.

Twentieth Century Religious Thought: Volume II, Islam

Twentieth Century Religious Thought: Volume II, Islam focuses on modern Islamic theology and tradition and details Islam’s evolution from the late 19th century by examining printed works and rare documents by Muslim writers, both non-Western and Western voices.

----------

Twentieth Century Religious Thought: Volume II, Islam veritabanı, 19. yüzyılın sonlarından itibaren Ä°slam’ın deÄŸiÅŸimini detaylandırmasının yanı sıra; modern Ä°slami teoloji ve gelenek üzerine, Müslüman yazarlar tarafından yapılan çalışmaları içermektedir.
 

University Press Scholarship Online (UPSO), Oxford Academic

University Press Scholarship Online (UPSO) database provides access to the Oxford Scholarship Online database and also e-books from leading university presses in a variety of fields like biology, math, history, physics, literature, and law. Please, click here for the Book title lists and Partner Presses.


----------

University Press Scholarship Online (UPSO) veritabanı Oxford Scholarship Online veritabanına ve biyoloji, matematik, tarih, fizik, edebiyat ve hukuk gibi alanlarda önde gelen üniversite yayınlarına ait e-kitaplara eriÅŸim saÄŸlar. Lütfen kitapların baÅŸlık listeleri için buraya tıklayınız. Partner yayınevleri için ise buraya tıklayınız.

Wiley Online Books

Wiley Online Books database provide unlimited full-text access to more than 21,500 e-books. Wiley Online Library e-book topics are consist of business, finance, chemistry, physics and engineering, medical and health sciences, humanities, social sciences and psychology.

----------

Wiley Online Books veritabanı 21.500’den fazla e-kitaba tam metin sınırsız eriÅŸim imkanı saÄŸlar. Wiley Online Library e-kitap konuları iÅŸletme, finans, kimya, fizik ve mühendislik, tıp ve saÄŸlık bilimleri, insani bilimler, sosyal bilimler ve psikolojidir.

Adam Matthew: Research Methods Primary Sources
Learning Tool will be on trial access until 2 December 2021.
Research Methods Primary Sources is an online learning tool for literacy of primary sources. The collection includes case studies, practice sources, and guides about analyzing primary sources.    
Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

----------

ÖÄŸrenme aracı 2 Aralık 2021 tarihine kadar deneme eriÅŸimine açık olacaktır.
Research Methods Primary Sources birincil kaynakların okuryazarlığı konusunu ele alan çevrim içi bir öÄŸrenme aracıdır. Koleksiyon birincil kaynakların incelenmesi ve araÅŸtırılmasına yönelik örnek çalışmaları, uygulamalı kaynakları ve rehberleri içermektedir.
Not: Deneme eriÅŸimine açılan veritabanı hakkındaki görüÅŸünüzü “Deneme Veritabanı DeÄŸerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.

 

African American Heritage
African American Heritage database includes records about African-Americans’ Federal Census, Marriage and Cohabitation, Military Draft and Service, Registers of Slaves and Free(d) Person of Color, Freedman’s Bank and more.

----------

African American Heritage veritabanı Afro-Amerikalıların Federal Nüfus Sayımı,Evlilik ve Beraber YaÅŸam, Kölelik ve Serbest Bırakılma Kayıtları ile Freedman Bankası gibi kayıtlarını içermektedir.

America: History & Life (EBSCO)

America: History and Life with Full Text includes prominent sources about the history and the culture of America and Canada from prehistoric times to modern times.

----------

America: History and Life with Full Text veritabanı, Amerika ve Kanada tarihi ve kültürü ile ilgili tarih öncesinden günümüze kadar önde gelen kaynakları içeren kapsamlı bir tam metin veritabanıdır.

American Civil War: Letters and Diaries

American Civil War: Letters and Diaries database provides access to approximately 100.000 pages of diaries, letters and memoir. Database includes 4.000 pages of previously unpublished manuscripts such as the letter of Amos Wood and his wife and the diary of Maryland Planter William Claytor.

----------

American Civil War: Letters and Diaries veritabanı yaklaşık olarak 100.000 sayfalık günlük, mektup ve anıya eriÅŸim saÄŸlamaktadır. Veritabanı, Amos Wood ve eÅŸi ile of Maryland Planter William Claytor gibi kiÅŸilerin daha önce yayımlanmamış 4.000 sayfalık el yazmalarını da içermektedir.

American Film Scripts Online

Database will be on trial access until 4 March 2022.
American Film Scripts Online database provides access to more than 1000 scripts of the American cinema’s classic films.

Note: â€‹Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

----------

Veritabanı 4 Mart 2022 tarihine kadar deneme eriÅŸimine açık olacaktır.
American Film Scripts Online veritabanı, 1000'den fazla klasik Amerikan sinema filminin senaryosuna erişim sağlar.

Not: Deneme eriÅŸimine açılan veritabanı hakkındaki görüÅŸünüzü “Deneme Veritabanı DeÄŸerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.



 

Aperta (TÜBİTAK Open Archive)

Aperta is the open access repository of TÜBÄ°TAK.

----------

Aperta, TÜBÄ°TAK’ın açık eriÅŸim arÅŸividir.
 

Belt and Road Initiative Reference Source

The Belt and Road Initiative Reference Source is a unique full-text database supporting the study of the Belt and Road Initiative. It provides thousands of scholarly journals from dozens of countries covering business trends, infrastructure, research collaboration, and trade opportunities related to the initiative.

----------

The Belt and Road Initiative Reference Source, Asya, Orta DoÄŸu ve DoÄŸu Avrupa’nın Tek KuÅŸak Tek Yol (One Belt One Road) anlayışını ve çalışmalarını destekleyen tam metin dergiler ve yayınlara eriÅŸim saÄŸlamaktadır.

Brill Online Journals

Brill Online Journals database includes more than 300 different social and humanities journals from international law, history, literature, and cultural studies to biology, philosophy, language and linguistics.

----------

Brill Online Journals veritabanı uluslararası hukuk, tarih, edebiyat ve kültürel çalışmalardan biyoloji, felsefe, dil ve dilbilim alanlarına kadar 300'den fazla sosyal ve beÅŸeri bilimler dergisi içermektedir.

British and Irish Women’s Letters and Diaries

The British and Irish Women's Letters and Diaries database provides access to journal diaries, personal diaries, letters and many other materials written by British and Irish women spanning more than 300 years.

----------

The British and Irish Women's Letters and Diaries veiritabanı, Britanya ve Ä°rlandalı kadınların 300 yıldan fazla bir zaman dilimini kapsayan bir süreçte yazdıkları seyahat günlükleri, kiÅŸisel günlükler, mektuplar ve diÄŸer birçok materyale eriÅŸim saÄŸlamaktadır. 
 

Business Periodicals Index Retrospective

Business Periodicals Index Retrospective database provides access to historical processes from technological advances in business and economics to the success and failure of marketing strategies, from telecommunications history, global automobile market, the emergence of the international monetary fund.

----------

Business Periodicals Index Retrospective veritabanı iÅŸletme ve ekonomi alanındaki teknolojik ilerlemelerden, pazarlama stratejilerinin baÅŸarı ve baÅŸarısızlığına, telekomünikasyon tarihinden, küresel otomobil pazarına, uluslararası para fonunun ortaya çıkışına kadar olan tarihsel süreçleri içeren kaynaklara eriÅŸim saÄŸlamaktadır.

Cairn.Info

Cairn.info provides access to French language journals in humanities and social sciences.

----------

Cairn.info veritabanı, insani ve sosyal bilimler alanında yayınlanmış Fransızca dergilere erişim sağlamaktadır.

Cambridge Shakespeare

Cambridge Shakespeare database includes playtexts, notes, reference materials, and related multimedia resources on the works of Shakespeare.  

----------

Cambridge Shakespeare veritabanı Shakespeare’in çalışmaları ile ilgili oyun metinleri, notlar, referans materyalleri ile multimedya kaynaklarını içermektedir.

Central & Eastern European Academic Source

Central & Eastern European Academic Source (CEEAS) is a research database of full-text scholarly journals published in central and eastern European countries. Multidisciplinary and multilingual, it covers many subjects including history, business and law.

----------

Central & Eastern European Academic Source (CEEAS), Orta ve DoÄŸu Avrupa ülkelerinde yayınlanan tam metin bilimsel dergilere eriÅŸim saÄŸlayan bir araÅŸtırma veritabanıdır. Tarih, iÅŸletme, hukuk gibi alanlarda, birçok farklı dilde konuyu kapsamaktadır.

CIAO - Columbia International Affairs Online

Enables searching across “think-tanks” and research centers for information on international affairs. Includes access to the full text of working papers, conference proceedings, policy briefs, and books from 115 contributing institutions.

----------

Uluslararası iliÅŸkiler konusunda bilgi arayanlar için, araÅŸtırma merkezlerinde bulunan uzman grupların çalışmalarını tarama imkanı saÄŸlar. Katkıda bulunan 115 enstitüden, kitaplar, politika özetleri, konferans bildirileri ve çalışma raporlarının tam metinlerine eriÅŸim saÄŸlar.

COAR-Confederation of Open Access Repositories

COAR is a global repository of open access repositories of more than 150 member and partner libraries, universities, research institutions, government funders, and others.

----------

Açık EriÅŸim ArÅŸivleri Konfederasyonu (Confederation of Open Access Repositories-COAR), 150’den fazla üye ve iÅŸbirlikçi kütüphanenin, üniversitenin, araÅŸtırma kurumunun, fon veren devlet kurumlarının ve benzerlerini açık eriÅŸim arÅŸivlerinin küresel arÅŸividir.

 

DergiPark (ULAKBİM)

With the DergiPark Project started by TUBITAK ULAKBIM starting from September 2013, a magazine management system was established in electronic environment to increase the quality and international impact of national academic journals and journal hosting services started to be provided.

DergiPark provides free access to magazines in the fields of Social and Human Sciences, Engineering and Basic Sciences, Health Sciences, Life Sciences, Law and Sports Sciences.

----------

TÜBÄ°TAK ULAKBÄ°M tarafından Eylül 2013 tarihinden itibaren yürütülmeye baÅŸlanan DergiPark Projesi ile ulusal akademik dergilerin kalitesini ve uluslararası etkisini artırmak amacıyla elektronik ortamda bir dergi yönetim sistemi kurulmuÅŸ ve dergi barındırma hizmeti verilmeye baÅŸlanmıştır.

DergiPark ile Sosyal ve BeÅŸeri Bilimler, Mühendislik ve Temel Bilimler, SaÄŸlık Bilimleri, YaÅŸam Bilimleri, Hukuk ve Spor Bilimleri alanındaki dergilere internet üzerinden ücretsiz olarak eriÅŸim saÄŸlanmaktadır.

Digital National Security Archive (DNSA)

The collection provides access to primary documents at the center of the foreign and military policy of the USA since 1945, and deals with the most critical events in the world and the policies of countries with military, intelligence, diplomacy and human rights dimensions.

Please click for the LibGuide page.

----------

1945'ten bu yana ABD’nin dış ve askeri politikasının merkezinde yer alan önemli birincil belgelerden oluÅŸan koleksiyon, dünyada yaÅŸanan en kritik olayları, ülkelerin politikalarını askeri, istihbarat, diplomasi ve insan hakları boyutları ile ele almaktadır.

LibGuide sayfası için lütfen tıklayın.

 

Digizeitschriften

DigiZeitschriften database provides access to the journals in German language in different fields such as English studies, archaeology, educational sciences, history, German studies, art, mathematics, law etc.

----------

DigiZeitschriften veritabanı arkeoloji, eÄŸitim bilimleri, Ä°ngilizce çalışmaları, tarih, Almanca çalışmaları, sanat, matematik, hukuk gibi birçok farklı alandaki Almanca dergilere eriÅŸim saÄŸlamaktadır.

DOAB -Directory of Open Access Books

DOAB is a joint-discovery service of OAPEN, OpenEdition, CNRS, and Aix-Marseille Université, and provides access to more than 27900 academic peer-reviewed access books from 379 publishers.

----------
OAPEN, OpenEdition, CNRS, and Aix-Marseille Üniversitesi’nin ortak tarama motoru olan Açık EriÅŸim Kitapları Dizini (Directory of Open Access Books-DOAB) 379 yayıncının 27900’den fazla hakemli akademik kitabına eriÅŸim saÄŸlar.

Documents on British Policy Overseas

Documents on British Policy Overseas is a fully searchable collection of primary source documents from Britain’s Foreign and Commonwealth Office, shedding light on diplomatic history throughout the twentieth century.

----------

Britanya’nın Milletler TopluluÄŸu Ofisi’nin birincil el kaynaklarına tam eriÅŸim saÄŸlayan Documents on British Policy Overseas veritabanı, 20. Yüzyılın diplomatik tarihine ışık tutmaktadır.

Duke Journals Scholarly Collection

The Duke Journals Scholarly Collection provides full-text access to Duke University Press journals in humanities and social sciences.

----------

The Duke Journals Scholarly Collection veritabanı sosyal ve beşeri bilimler alanlarındaki Duke University Press dergilerine tam metin erişim sağlamaktadır.

EconLit with Full Text (EBSCO)

Produced by the American Economic Association, EconLit provides citations and some abstracts to the international literature on economics since 1969. “EconLit covers a broad range of document types published world-wide, including journal articles, books, and dissertations, as well as articles in collective works, such as conference proceedings and collected essay volumes. The database also includes Abstracts of Working Papers in Economics from the Cambridge University Press database, Index of Economic Articles in Journals & Collective Volumes and the full text of the Journal of Economic Literature book reviews. EconLit topics include economic development, forecasting, and history; fiscal theory; monetary theory and financial institutions; business finance; public finance; and international, labour, health care, managerial, demographic, regional, agricultural, and urban economics; country studies, and government regulations.” (from the ECONLit website)

----------

American Economic Association tarafından geliÅŸtirilen EconLit, 1969 yılından günümüze kadar dünyada ekonomi ve ekonominin tarihi, mali teori, para teorisi ve finansal müesseseler, ekonomik geliÅŸme, iÅŸletme, kamu maliyesi, iÅŸçi, saÄŸlık bakımı, ÅŸehir ekonomileri, ülke çalışmaları ve resmi yönetmelikleri, bölgeler ve tarım ile ilgili makale, tez, kitap, konferans bildirileri, denemelere ait bibliyografik künye ve özetlerini verir. Ayrıca, bu veritabanı Cambridge University Press’in, Abstracts of Working Papers in Economics, Index of Economic Articles in Journals & Collective Volumes ve Journal of Economic Literature’ın kitap kritiklerinin tam metinlerini içerir.

Economist Historical Archive

The Economist Historical Archive provides full-text access to a complete searchable copy of every issue of The Economist from 1843 to 2015.

----------

The Economist Historical Archive veritabanı, The Economist dergisinin 1843-2015 yılları arasındaki sayılarına tam metin erişim sağlamaktadır.

Economist Intelligence Unit Country Reports Archive

Economist Intelligence Unit Country Reports Archive provides detailed coverage of political, economic and commercial developments worldwide from the Economist Intelligence Unit (EIU)’s historical Country Reports (previously Quarterly Economic Reviews), covering all countries from 1952 to 1995. Comprehensive quarterly overviews allow researchers to gain a thorough understanding of an event, policy or development from one or two reports.

----------

Economist Intelligence Unit Country Reports Archive, 1952’den 1995’e kadar olan sürede tüm ülkeleri kapsayacak ÅŸekilde Economist Intelligence Unit (EIU) tarafından yayınlanan tarihsel, politik, ekonomik ve ticari geliÅŸmeleri içeren Ülke Raporları’na detaylı eriÅŸim saÄŸlamaktadır.

English Historical Documents
Database will be on trial access until 10 November 2021.
English Historical Documents database provides access to the documents on British history from 500 to 1914. Subjects cover the history of economy, foreign affairs, media and communication, technology, military, social history, medical history etc. 
Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

----------

Veritabanı 10 Kasım 2021 tarihine kadar deneme eriÅŸimine açık olacaktır.
English Historical Documents veritabanı, 500 ve 1914 yıllarını kapsayacak ÅŸekilde Britanya tarihi ile ilgili belgelere eriÅŸim saÄŸlamaktadır. Konular ekonomi, dış iliÅŸkiler, medya ve iletiÅŸim, teknoloji, askeri, sosyal, tıp tarihi ve benzeri alanları içermektedir.
Not: Deneme eriÅŸimine açılan veritabanı hakkındaki görüÅŸünüzü “Deneme Veritabanı DeÄŸerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.

Harman (Turkey Academic Archive)

Harman is the national repository of the open archives of universities, public and research institutions in Turkey.

----------

Harman, Türkiye’deki üniversitelerin, kamu ve araÅŸtırma kurumlarının açık arÅŸivlerinin ulusal arÅŸividir.

Historical Abstracts with Full Text

America: History and Life and Historical Abstracts together index and abstract over 1,700 journal titles. Journals indexed in America: History and Life are specific to American history. Citations go back to 1964 for select titles. Journals indexed in Historical Abtracts cover a wide range of historical subject matter, and include journals published in many languages, including Turkish journals. Citations for Historical Abstracts date back to 1955 for select titles.

----------

1.700’den fazla derginin indeksini ve özetini içerir. America: History and Life’da indekslenen dergiler, doÄŸrudan Amerikan tarihine yöneliktir. Ä°çerdiÄŸi makaleler 1964 yılına kadar uzanır. Türkçe dergiler de dahil olmak üzere tarih konusunda bir çok dilde yayınlanmış dergileri kapsar. Historical Abstracts’ daki dergilerin tarihleri 1955’lere kadar uzanır.
 

Idealonline

Ä°dealonline database contains Turkish journals, conference proceedings, and e-books in the fields of architecture, art, education, history, literature, medicine, science, and sports.

----------

Ä°dealonline veritabanı; bilim, edebiyat, eÄŸitim, mimarlık, sanat, spor, tarih ve tıp alanlarında Türkçe dergileri, konferans tutanaklarını ve kitapları kapsamaktadır.
 

JSTOR

JSTOR provides access to back issues of journals in the following topics: African American Studies, Anthropology, Asian Studies, Ecology, Economics, Education, Finance, General Science, History, Literature, Mathematics, Philosophy, Political Science, Population Studies, Sociology, and Statistics. JSTOR does not include current issues or volumes, but includes complete runs of all journals up to two to five years prior to the current date.

----------

AÅŸağıdaki konuları içeren dergilerin eski sayılarına eriÅŸim saÄŸlar: Antropoloji, Amerika ve Asya Etüdleri, Ekoloji, Ekonomi, EÄŸitim, Maliye, Fen, Tarih, Edebiyat, Matematik, Felsefe, Siyasal Bilimler, Nüfus Etüdleri, Sosyoloji ve Ä°statistik. JSTOR, dergilerin güncel sayılarını içermez fakat günümüzden 2-5 yıl öncesine kadarki dergilerin bütün sayılarını kapsar.
 

Library of Congress Digital Collections

Library of Congress Digital Collections is a digital library of manuscripts, photos, audio recordings, notated music, books, films, maps, and newspapers.

----------

Kongre Kütüphanesi Dijital Koleksiyonları, el yazmaları, fotoÄŸraflar, ses kayıtları, notalar, kitaplar, filmler, haritalar ve gazetelerden oluÅŸan dijital  bir kütüphanedir.

MasterFILE Complete

MasterFILE Complete offers the largest collection of popular full-text magazines, reference books and other highly-regarded sources from the world’s leading publishers. Covering virtually every general interest subject area, it also includes an extensive collection of photos, maps and flags.

----------

Disiplinlerarası bir veritabanı olan MasterFILE Complete çeÅŸitli referans yayınlarına, birincil el kaynaklara ve ek olarak 500.000’den fazla fotoÄŸraf, harita ve semboller içeren bir görsel koleksiyona eriÅŸim saÄŸlamaktadır.

Military Big Data

Military Big Data provides detailed information about the defense industry. The database provides access to reports, analysis and inventory information on land, naval and aerial platforms of many countries.
Please use the username and the password below to log in.

Username: serials@bilkent.edu.tr

Password: Bil2022Data!

----------

Military Big Data, savunma sanayi konusunda ayrıntılı bilgi veren bir veritabanıdır. Veritabanı; birçok ülkenin kara, deniz ve hava platformlarına yönelik raporlara, analizlere ve envanter bilgisine eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
Veritabanına giriÅŸ yapmak için aÅŸağıdaki kullanıcı adı ve ÅŸifreyi kullanınız.
 
Kullanıcı adı: serials@bilkent.edu.tr

Åžifre: Bil2022Data!
 

Newspaper Source Plus

Newspaper Source Plus provides a full-text digital collection of the world’s major news content. It includes millions of articles from newspapers, newswires and news magazines. In addition, it offers television and radio transcripts and ongoing daily updates from popular news sources.

---------

Newspaper Source Plus içinde 860 tam metin gazeteden 35 milyondan fazla makaleyi barındırmanın yanı sıra; 800.000’den fazla televizyon ve radyo haberinin transkriptine eriÅŸim saÄŸlamaktadır.

OAIster

OAISter is a freely accessible repository containing over 25 million records from all disciplines and subjects contributed by over 1,000 libraries, archives, and repositories.

----------

OAISter, 1000’den fazla kütüphane, arÅŸiv ve kurumsal arÅŸivin katkıda bulunduÄŸu, tüm disiplinlerden ve konulardan 25 milyondan fazla kayıt içeren, ücretsiz eriÅŸilebilen bir arÅŸivdir.

OpenAIRE

OpenAIRE is a European open science infrastructure providing a network of open access repositories, archives, and journals that support OA policies.

----------

OpenAIRE, AE politikalarını destekleyen Açık EriÅŸim bilgi havuzları, arÅŸivler ve dergiler ağı saÄŸlayan bir Avrupa açık bilim oluÅŸumudur / altyapısıdır.

 

OpenDissertations

EBSCO Open Dissertations now includes the content from American Doctoral Dissertations. It is a free database with records for more than 1.2 million electronic theses and dissertations from around the world.

----------

Açık eriÅŸim bir veritabanı olan OpenDissertations, birçok konuda araÅŸtırmacılara hem geçmiÅŸ hem de günümüz tez çalışmalarına eriÅŸim imkanı saÄŸlamaktadır.

OpenDoar-Directory of Open Access Repositories

The Directory of Open Access Repositories (OpenDoar) is a global directory of many countries’ open access repositories and their policies.

----------

OpenDOAR, çok sayıda ülkenin açık eriÅŸim bilgi havuzlarının ve politikalarının küresel bir dizindir.

Oxford Handbooks Online (OHO), Oxford Academic

Oxford Handbooks Online (OHO) database contains more than 1000 handbooks in the fields of archaeology, business & management, classical studies, criminology, economics & finance, history, law, linguistics, literature, music, philosophy, political science, psychology and sociology.

----------

Oxford Handbooks Online (OHO) veritabanı; arkeoloji, dilbilim, edebiyat, ekonomi ve finans, felsefe, hukuk, klasik çalışmalar, kriminoloji, müzik, psikoloji, politik bilimler, sosyoloji, iÅŸletme ve tarih konularında 1000’den fazla rehberi kapsamaktadır.

Oxford Reference Online

Oxford Reference Online brings together 100 well-known dictionaries and reference books, plus an Encyclopedia. These references are cross-searchable or searchable by subject and source. The database offers coverage of a broad range of subjects including General Reference, Science and Medicine, Humanities, Social Sciences, and Business.

----------

Oxford Reference Online, tanınmış 100 sözlük ve referans kitapları ile bir ansiklopedi içerir. Bu kaynaklar kitap adı ve konu baÅŸlıkları altında taranabilir. Oxford Reference Online Genel Referans, Bilim ve Tıp, Ä°nsani Bilimler, Sosyal Bilimler ve Ä°ÅŸletme konularını geniÅŸ anlamda kapsayarak sunan bir veritabanıdır.

Oxford Research Encyclopedias

The Oxford Research Encyclopedias offer long-form overview articles written, peer-reviewed, and edited by leading scholars. Each of the twenty-five distinct encyclopedias cover both foundational and cutting-edge topics in order to develop, over time, an anchoring knowledge base for major areas of research across the humanities, social sciences, and sciences.

----------

Oxford Research Encyclopedias, önde gelen akademisyenler tarafından yazılan, hakem tarafından gözden geçirilen ve düzenlenen makaleleri sunar. Yirmi beÅŸ farklı ansiklopedinin her biri, zaman içinde beÅŸeri bilimler, sosyal bilimler ve fen bilimlerindeki ana araÅŸtırma alanları için bir sabitleyici bilgi tabanı geliÅŸtirmek için hem temel hem de en yeni konuları kapsar.

Oxford University Press Journals Online

Oxford Journals Oxford Journals is a division of Oxford University Press. Oxford University Press publishes well over 350 academic and research journals covering a broad range of subject areas; science, technical, professional, medical, humanities, arts, and social science disciplines.

----------

Oxford University Press, dünyadaki seçkin dergi yayıncılarından birisidir. Bu veritabanı; arkeoloji, biyoloji, tarih, dil, hukuk ve tıp konularındaki dergilere tam metin eriÅŸim saÄŸlar.

Palgrave Macmillan Journals

The Palgrave Macmillan Journals database provides access to journals in humanities, social sciences, business, and related subjects.

----------

Palgrave Macmillan Journals, sosyal bilimler, beşeri bilimler, işletme ve ilgili konularda yayınlanmış dergilere erişim sağlamaktadır.

Periodicals Archive Online

Periodicals Archive Online is a full-text database covering the arts, humanities and social sciences. It contains over 500 journals from 1770 until the 1995, and provides full-text access to over 12 million articles in the fields of history, literature, philosophy, religion, theology, archaeology, fine arts, and psychology.

----------

Periodicals Archive Online, sanat, sosyal ve beÅŸeri bilimler alaninda 1770-1995 yıllarını kapsayan tam metin bir veritabanıdır. 500 den fazla dergiyi kapsayan Periodicals Archive Online veritabanı, tarih, edebiyat,felsefe, din, arkeoloji, güzel sanatlar, psikoloji ve ilgili konularda 12 milyondan fazla makaleye tam metin eriÅŸim saÄŸlamaktadır.

Press Reader (Digital Newspaper & Magazine)

Press Reader provides access to nearly two thousand newspapers around the world in many different languages and their archives of the last 60 days. In addition to these, Press Reader includes a variety of journals in the fields of art, entertainment, family, fashion, vacation, history, sports, travel and culture, music, automotive, and health. 

To use Press Reader via the mobile app, please visit https://about.pressreader.com/download-app/

PressReader hotspot access allows you to access PressReader without connecting to the WiFi institutional network. After access with a VPN, you can use this application for 7 days without a VPN connection.

----------

Press Reader dünya genelinde, birçok farklı dilde, yaklaşık iki bin gazeteye ve bu gazetelerin son 60 günlük arÅŸivlerine eriÅŸim saÄŸlamasının yanı sıra; sanat, eÄŸlence, aile, moda, tatil, tarih, spor, seyahat ve kültür, müzik, otomotiv, saÄŸlık gibi çeÅŸitli konularda dergileri içermektedir.

Press Reader'ı mobil uygulama üzerinden kullanmak için lütfen ÅŸu adresi ziyaret ediniz: https://about.pressreader.com/download-app/ 

PressReader eriÅŸim noktası, kurumsal WiFi ağına baÄŸlanmadan da PressReader'a eriÅŸmenizi saÄŸlar. VPN ile eriÅŸim saÄŸladıktan sonra, bu uygulamayı 7 gün boyunca VPN baÄŸlantısı olmadan da kullanabilirsiniz.

Project Muse

Project Muse provides full-text access to 389 scholarly journals in the humanities, arts and social sciences.

----------

Project Muse veritabanı; insani bilimler, sanat ve sosyal bilimler alanında yayınlanmış 389 dergiye tam metin erişim sağlamaktadır.

Proquest Dissertations and Theses

Provides access to citations and full text for doctoral dissertations and master’s theses. Includes citations for dissertations published from 1980 forward as well as 350-word abstracts written by the author. Citations for master’s theses from 1988 forward include 150-word abstracts.

----------

Doktora ve master tezlerinin künyelerine ve tam metinlerine eriÅŸim saÄŸlar. 1980 yılından sonra basılan tezlerin hem künyelerini hem de yazarları tarafından yazılan 350 kelimelik özetlerini içerir. 1988 yılından sonraki master tezleri ise 150 kelimelik özet içermektedir.

Proquest Primary Source

Proquest Primary Source Databases provide access to contents from historical newspapers, magazines, books, manuscripts, U.S. and UK government documents, and more.

----------

Proquest Primary Sources veritabanları tarihi gazeteler, dergiler, kitaplar, el yazmaları ile ABD ve BirleÅŸik Krallık’a ait çeÅŸitli hükümet belgelerine eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
 

SAGE Journals Online
SAGE Journals Online database includes more than 1,000 journals in the fields of business, humanities, social sciences, science, technology and medicine.

----------

SAGE Journals Online veritabanı iÅŸletme, beÅŸeri bilimler, sosyal bilimler, fen bilimleri, teknoloji ve tıp gibi birçok alanda 1.000’den fazla dergi içermektedir.

SAGE Research Methods

SAGE Research Methods database provides access to more than 750 books, journal articles, reference resources, and instructional videos in the field of research methods.

----------

SAGE Research Methods veritabanı, araÅŸtırma yöntem ve teknikleri alanında hazırlanmış 750’den fazla kitap, makale, referans kaynağı ve eÄŸitim videolarına eriÅŸim saÄŸlamaktadır.

SSOAR-Social Science Open Access Repository

The Social Science Open Access Repository (SSOAR) is a database of social science literature maintained by the Leibniz Institute for the Social Sciences and provides free access to more than 55.000 publications.

----------

Sosyal Bilimler Açık EriÅŸim ArÅŸivi (Social Science Open Access Repository-SSOR) Leibniz Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından yürütülen 55.000’den fazla yayına ücretsiz eriÅŸim saÄŸlayan bir sosyal bilim literatürü veritabanıdır.

Taylor and Francis Online Journals

Taylor and Francis Online Journals is the service from Taylor and Francis Publishing. It holds full-text articles of over 1,200 journals from 1997 to the present. The subjects covered range across health science, life and physical sciences, technology, medicine, to arts and humanities, social sciences, business, and education.

----------

Taylor and Francis Online Journals, Taylor and Francis Yayınevinin 1,200’den fazla dergisine 1997 yılından günümüze, tam metin eriÅŸim imkanı saÄŸlayan bir veritabanıdır. SaÄŸlık bilimleri, yaÅŸam ve tabiat bilimleri, teknoloji, tıp, sanat ve insani bilimler, sosyal bilimler, iÅŸletme ve eÄŸitim konularını kapsamaktadır.

The Genealogist (Only Available in Reference Room)
The Genealogist database includes various documents such as birth, marriage and death records of British countries like Scotland, Wales and England, English and Welsh censuses between 1841-1911, parish records, wills and testaments, military records, international correspondence, educational records like university and college registers as well as family and genealogy records.

Note: You can only access the Genealogist database at dedicated terminal in the Reference Room of Main Campus Library during opening hours. Please, get an appointment from Reference Department to use The Genealogist Database.
Phone: 290 16 98
E-mail: reference@bilkent.edu.tr

Thesaurus Linguae Graecae (TLG)

The TLG is both a full-text digital library of Greek literature and a research project at the University of California, Irvine. Its goal is to create a comprehensive digital collection that includes all extant works of Greek literature from antiquity to the present era, and to develop search mechanisms that allow scholars and students to search this collection.

NOTE: You will need to register and create an account to use this resource.

----------

TLG, Yunan edebiyatının tam metin dijital kütüphanesi ve Kaliforniya Üniversitesi’nin araÅŸtırma projesidir. Amacı, antik çaÄŸdan günümüze Yunan edebiyatı eserlerini içeren kapsamlı bir dijital koleksiyon oluÅŸturmak ve bu koleksiyonda akademisyen ve öÄŸrencilerin araÅŸtırma yapmasına olanak saÄŸlamaktır.

NOT: Veritabanını kullanmanız için kayıt olmanız ve bir hesap oluÅŸturmanız gerekmektedir.

TR Dizin

ULAKBIM Turkish National Databases, produced by the Turkish Academic Network and Information Center (ULAKBIM), is a valuable multidisciplinary resource of exceptional scope. Turkish Engineering and Basic Sciences Database provides extensive coverage of Engineering, and Basic and Applied Sciences. Turkish Life Sciences Database focuses on Agricultural, Biological, and Veterinary Sciences. Turkish Medical Database covers research articles in Health Sciences, including Medicine, Dentistry, Pharmaceutics, and Nursing. Turkish Social Sciences Database explores all major fields related to human society from Anthropology, Economics, and History to International Development, Linguistics, and Political Science. Bilingual abstracts and descriptors (Turkish and English) make all four databases readily accessible to researchers in Turkey and around the world.

----------

TR Dizin veritabanı sayesinde ULAKBÄ°M (ULUSAL Akademik AÄŸ ve Bilgi Merkezi) tarafından saÄŸlanan ve mühendislik, uygulamalı bilimler; tarım, biyoloji, saÄŸlık bilimleri, ilaç; antropoloji, ekonomi, tarih, politika, dil bilimi gibi çeÅŸitli alanlardan kaybakları içeren Turkish Engineering and Basic Sciences, Turkish Life Sciences, Turkish Medical, Turkish Social Sciences veritabanlarına eriÅŸim saÄŸlanmaktadır.

University of Chicago Press Journals

The University of Chicago Press Journals database provides access to online journals in various fields such as art and art history, education, economics, humanities, law and politics, medieval and renaissance studies, science.

----------

The University of Chicago Press Journals veritabanı sanat ve sanat tarihi, eÄŸitim, beÅŸeri bilimler, hukuk ve politika, orta çaÄŸ ve rönesans çalışmaları ile bilim gibi birçok farklı alandaki online dergiye eriÅŸim saÄŸlamaktadır.

Wiley Digital Archives

Wiley Digital Archives database provides access to the primary archive sources such as manuscripts, photographs, monographs and maps from the collections of New York Academy of Sciences, Royal Anthropological Institute of Great Britain and Ireland, Royal College of Physicians, Royal Geographical Society (with IBG), and British Association for the Advancement of Science.

New York Academy of Sciences
The collection focuses on environmental history, pollution, human rights, public health and ethics, and the history of science, medicine in North America from 1803 to 2013. It contains manuscripts, correspondence, reports, conference papers, proceedings, maps, surveys, data and ephemera.

Royal Anthropological Institute
The collection covers the history of cultural, biological, medical and visual anthropology, colonialism, social sciences, and humanities across the globe from 1763 to 2016. It contains over 150,000 maps and charts, ethnographic photographs, manuscripts, correspondence, reports, conference papers, proceedings, maps, surveys, fieldnotes, drawings, data and ephemera.

The Royal College of Physicians
The collection covers the history of medicine, medical humanities, medicine and culture, religion, and government, the establishment of public health systems, and the policies governing medical education and practice from 1205 to 1980. It contains monographs, rare books, manuscripts, correspondence, reports, conference papers, medical reports, medical education textbooks, proceedings, anatomical drawings, public health surveys, drawings.

Royal Geographical Society
The collection covers the history of geography exploration, colonization and de-colonization, anthropology, law, climate science, gender studies, cartography, and environmental history throughout the British Empire from 1478 to 1953. It contains manuscripts, correspondence, reports, conference papers, proceedings, maps, charts, atlases, photographs, surveys.

British Association for the Advancement of Science
The collection covers the subjects of astronomy, biology, technology, industrial design, chemistry, engineering, mathematics, agriculture, meteorology, physics, and history of science. It contains administrative records, correspondence, illustrations, manuscripts, photographs, prototypes, clippings, personal papers.

----------
 
Wiley Digital Archives veritabanı, New York Academy of Sciences, Royal Anthropological Institute of Great Britain and Ireland, Royal College of Physicians, Royal Geographical Society (with IBG) ve British Association for the Advancement of Science koleksiyonlarını kapsayacak şekilde el yazmaları, fotoğraflar, monograflar ve haritalar gibi birincil el arşiv kaynaklarına erişim sağlamaktadır.


New York Academy of Sciences
Koleksiyon, 1803'ten 2013'e kadar Kuzey Amerika'da çevre tarihi, kirlilik, insan hakları, halk saÄŸlığı ve etiÄŸi, bilim tarihi ve tıp konularına odaklanana el yazmaları, yazışmalar, raporlar, konferans bildirileri, haritalar, anketler, veriler ve efemeralar içerir.

Royal Anthropological Institute
Koleksiyon, 1763'ten 2016'ya kadar dünya genelinde kültürel, biyolojik, tıbbi ve görsel antropoloji, sömürgecilik, sosyal bilimler ve beÅŸeri bilimlerin tarihini kapsayan 150.000'den fazla harita ve çizelge, etnografik fotoÄŸraf, el yazması, yazışma, rapor, konferans bildirisi, tutanaklar, haritalar, anketler, alan notları, çizimler, veriler ve efemeralara eriÅŸim saÄŸlamaktadır.


The Royal College of Physicians
Koleksiyon, tıp tarihi, tıbbi beÅŸeri bilimler, tıp ve kültür, din ve hükümet, halk saÄŸlığı sistemlerinin kurulması ve 1205'ten 1980'e kadar tıp eÄŸitimi ve uygulamasını yöneten politikaları kapsayan raporlar, konferans bildirileri, tıbbi raporlar, tıp eÄŸitimi ders kitapları, tutanaklar, anatomik çizimler, halk saÄŸlığı araÅŸtırmaları ve çizimlere eriÅŸim saÄŸlar.

Royal Geographical Society
Koleksiyon, 1478'den 1953'e kadar Britanya Ä°mparatorluÄŸu genelinde coÄŸrafya araÅŸtırması, kolonizasyon ve dekolonizasyon, antropoloji, hukuk, iklim bilimi, toplumsal cinsiyet çalışmaları, haritacılık ve çevre tarihinin tarihini kapsayan el yazmaları, yazışmalar, raporlar, bildiriler, haritalar, çizelgeler, atlaslar ve fotoÄŸraflara eriÅŸim saÄŸlar.


British Association for the Advancement of Science
Koleksiyon astronomi, biyoloji, teknoloji, endüstriyel tasarım, kimya, mühendislik, matematik, tarım, meteoroloji, fizik ve bilim tarihi konularını kapsayan idari kayıtları, yazışmaları, illüstrasyonları, el yazmalarını, fotoÄŸrafları, prototipleri, kupürleri, kiÅŸisel belgeleri içerir.

Wiley Online Library

Wiley Online Library is the online content service from John Wiley & Sons, Inc., delivering the full text of over 300 scientific, technical, medical, and professional journals.

----------

Wiley Online Library teknik, tıp ve bilimsel konularda 300’ün üzerinde mesleki dergi makalelerinin tam metinlerine eriÅŸim saÄŸlayan online bir veritabanıdır. Bu veritabanı ANKOS Kütüphane Konsorsiyumu aracılığıyla satın alınmıştır.

World Digital Library

The World Digital Library, created and curated with the support of the Library of Congress and UNESCO, provides free access to 19.147 items -manuscripts, rare books, maps, photographs, and other relevant cultural documents- from 193 countries and cultures between 8000 BCE and 2000.

----------

Amerika BirleÅŸik Devletleri Kongre Kütüphanesi ve UNESCO’nun desteÄŸi ile yürütülen Dünya Dijital Kütüphanesi,  M.Ö. 8000 ve 2000 yılları arasında 193 ülke ve kültürden 19.147 kaynaÄŸa – el yazmaları, nadir kitaplar, haritalar, fotoÄŸraflar ve diÄŸer önemli kültürel belgelere – ücretsiz eriÅŸim saÄŸlar.

World Scientific Textbooks

World Scientific Textbooks Collection; includes more than 1.600 textbooks in the fields of business and economics, chemistry, materials science, nanotechnology, computer science, engineering, environmental science, general and popular science, life sciences, mathematics, medicine and healthcare, physics, nonlinear science, social sciences, and Asian studies.

NOTE: Textbooks only have the view option; download options are not available.  

----------

World Scientific Ders Kitapları Koleksiyonu; bilgisayar bilimi, fizik, doÄŸrusal olmayan bilim, genel ve popular bilimler, matematik, iÅŸletme ve ekonomi, kimya, materyal bilimi, nanoteknoloji, mühendislik, sosyal bilimer ve Asya çalışmaları, tıp ve saÄŸlık, yaÅŸam bilimleri alanlarında 1.600’den fazla ders kitabını içermektedir.

NOT: Ders kitapları sadece görüntüleme seçeneÄŸine sahiptir; indirme seçenekleri mevcut deÄŸildir.

 

Das Bundesarchiv

The “Das Bundesarchiv” enables access to the digitized fonds of the Federal Archive.

----------

“Das Bundesarchiv”, Federal ArÅŸivi’nin dijitalleÅŸtirilmiÅŸ yazılı kaynaklarına eriÅŸim saÄŸlar.

Maps, Globes & Plans

Maps, Globes & Plans is an aggregator website for digital maps and atlases of some institutions, including Library of Congress, Gallica, British Library, French Diplomatic Archives, Moravian Library (Czech Republic), Harvard Library and so.

----------

Maps, Globes & Plans, Kongre Kütüphanesi, Gallica, Britanya Kütüphanesi, Fransız Diplomatik ArÅŸivleri, Moravya Kütüphanesi (Çek Cumhuriyeti), Harvard Kütüphanesi ve diÄŸer bazı kurumların dijital haritaları ve atlasları için dijital bir toplayıcıdır.

CORE

The COnnecting REpositories (CORE) aggregates all open access research outputs from repositories and journals worldwide and makes them available to the public.


----------

CORE (COnnecting REpositories) dünya çapında arÅŸivlerden ve dergilerden tüm açık eriÅŸimli araÅŸtırma çıktılarını toplar ve bunları kamuya sunar.

De Gruyter e-Journals

De Gruyter e-Journal Collection provides access to over 500 peer-reviewed journals across social sciences, humanities, science, technology and engineering.

----------

De Gruyter e-Journal Collection, sosyal ve beÅŸeri bilimler, teknoloji, bilim ve mühendislik alanlarında 500’den fazla hakemli dergiye eriÅŸim saÄŸlamaktadır.

 

DOAJ-Directory of Open Access Journals

The Directory of Open Access Journals (DOAJ) is a pan-disciplinary resource that allows users to identify and search free, full text, quality controlled open-access scientific and scholarly journals.

----------

Açık EriÅŸim Dergileri Dizini (Directory of Open Access Journals-DOAJ), kullanıcıların ücretsiz, tam metin, kalite kontrolü gerçekleÅŸmiÅŸ açık eriÅŸimli bilimsel ve ilmi dergileri belirlemesini ve aramasını saÄŸlayan pan-disiplinli bir kaynaktır.

Edinburgh University Press Journals

Database will be on trial access until 23 March 2022.

Edinburgh University Press Journals provides access to journals that cover the subjects of archaeology, architecture, botany, film, media and cultural studies, history, language and linguistics, law, politics etc.

NOTE: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via
“Database Trial Evaluation Form.” 

----------

Veritabanı 23 Mart 2022 tarihine kadar deneme eriÅŸimine açık olacaktır.
 
Edinburgh University Press Journals, arkeoloji, mimarlık, botanik, film, medya ve kültürel çalışmalar, tarih, dil ve linguistik, hukuk, politika gibi konularda dergilere eriÅŸim saÄŸlamaktadır.

NOT: Deneme eriÅŸimine açılan veritabanı hakkındaki görüÅŸünüzü “Deneme Veritabanı DeÄŸerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.

 

LGBT Magazine Archive

The LGBT Magazine Archive offers the backfiles of many of the leading, established, long-running periodicals of this type. Coverage is from the first issue of each publication, with the earliest content dating from 1957 and the default termination point for each title is 2015 (or the journal ceased date).

----------

​The LGBT Magazine Archive, önde gelen, uzun soluklu LGBT konusunu ele alan dergilerin eski sayılarına eriÅŸim saÄŸlamaktadır. Platform 1957’den 2015 yılına kadar olan sayıları içermektedir.

OpenEdition Journals
ENG: Database will be on trial access until 14 January 2022. 

Trial access includes some e-journals in the fields of humanities and social sciences.

Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

TR: Veritabanı 14 Ocak 2022 tarihine kadar deneme eriÅŸimine açık olacaktır.

Deneme eriÅŸimi sanat ve beÅŸeri bilimler alanındaki e-kitapları içermektedir.

Not: Deneme eriÅŸimine açılan veritabanı hakkındaki görüÅŸünüzü “Deneme Veritabanı DeÄŸerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.




 
 

Royal Society Journals

The Royal Society Journals database provides access to a prestigious range of scientific journals right back to 1665. Additionally, with the scope of our Read & Publish Agreement, all Bilkent researchers can publish open access articles in The Royal Society’s journals without Article Processing Charge.  For the detailed information please click here.

For further information about the Read & Publish Agreement, please click the link here.

---------

The Royal Society Journals veritabanı, 1665 yılına kadar uzanan bilimsel dergilere eriÅŸim saÄŸlar. Ayrıca Oku ve Yayımla AnlaÅŸmamız kapsamında tüm Bilkent araÅŸtırmacıları Royal Society dergilerinde Makale Ä°ÅŸlem Ücreti ödemeden açık eriÅŸimli makaleler yayımlayabilirler.
Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız. 

Oku ve Yayımla AnlaÅŸması ile ilgili daha fazla bilgi için lütfen baÄŸlantıya tıklayınız.

SpringerLink Electronic Journals

Provides access to the electronic versions of the Springer publications subscribed to by the library. The subjects covered include Chemistry, Computer Science, Mathematics, Physics and the Social Sciences.

----------

Kütüphane tarafından abone olunan Springer yayınların elektronik versiyonlarına eriÅŸim saÄŸlar. Kimya, Bilgisayar Bilimleri, Matematik, Fizik ve Sosyal Bilimler gibi konuları kapsar.

Dünya Newspaper

Provides access to all content of Dünya Newspaper from 12.11.2012 until today.

For mobile apps on App Store and Google Play

----------

Dünya Gazetesi’nin 12.11.2012 tarihinden günümüze kadar olan tüm içeriÄŸine eriÅŸim saÄŸlanabilmektedir.

Mobil uygulama için App Store ve Google Play 

Newspapers.com-World Collection
Newspapers.com Library Edition is an extensive database that provides online access to 4,000+ historical newspapers. Dating from the early 1700s into the 2000s, Newspapers.com Library Edition contains full runs and portions of runs of well-known, regional, and state titles to small local newspapers in the United States and other countries.

----------

​1700’lü yılların başından 2000’li yıllara kadar uzanan Newspapers.com World Collection, ABD ve diÄŸer ülkelerdeki küçük yerel gazetelere tanınmış, bölgesel ve eyalet baÅŸlıklarının tam yayınlarını ve bölümlerini içerir.

ProQuest Historical Newspapers

The ProQuest Historical Newspapers database provides digital access to the archives of many published newspapers.

----------
​
The ProQuest Historical Newspapers veritabanı, yayımlanmış olan birçok gazetenin arÅŸivine dijital olarak eriÅŸme imkanı saÄŸlamaktadır.

ProQuest Historical Newspapers: U.S. Major Dailies

This historical newspaper collection provides first-hand accounts information of the politics, society, and events of the time to genealogists, researchers, and scholars.
​
----------

Bu tarihi gazete koleksiyonu, soy bilimcilere, araÅŸtırmacılara, incelenen dönemin politikası, toplumu ve olayları hakkında birinci ağızdan bilgiler sunmaktadır.

iThenticate (Plagiarism Detection Service)

iThenticate compares scholarly papers with a vast database of more than 20 billion web pages and over 116 million articles, papers, and reviews from leading academic journals, proceedings, and abstracts, and calculates the percentage of similarity. It is therefore a useful way of checking your work prior to submission for publication.

According to the license agreement; The iThenticate database can only be used by faculty members with a doctoral degree or above.

NOTE: Academic staff who wants to use this tool are required to send an e-mail to ithenticate@bilkent.edu.tr from their e-mail addresses with Bilkent extension.

-----------

iThenticate programı, akademisyenlerin, editörlerin ve hakemlerin; makale ve draftlarını milyonlarca web sayfası ve veritabanları ile karşılaÅŸtırarak benzerlik analizlerinin yapılmasını saÄŸlamaktadır.

Ä°mzalanan lisans anlaÅŸması gereÄŸince; iThenticate programı sadece doktora derecesi ve üzerinde akademik yetkinliÄŸe sahip öÄŸretim üyeleri tarafından kullanılabilmektedir.

NOT: Programı kullanmak isteyen akademisyenlerin Bilkent uzantılı e-posta adreslerinden; ithenticate@bilkent.edu.tr adresine e-posta göndermesi gerekmektedir.

Mendeley (Reference Management Software)

Mendeley Institutional Edition is a reference manager tool and academic, social network that can help researchers organize their researchers, collaborate with others online, and discover the latest research for academic institutions. Mendeley is both a desktop application and a web-based application. To begin, click the “join this group” button on the Bilkent University Mendeley Group page. Bilkent University Mendeley Group account offers students, faculty, staff, and researchers 100 GB of storage and the ability to create unlimited private groups with up to 100 users per group.

Mendeley Downloads:

Reference Manager
Web Importer
Citation Plug-in
Mendeley installers

Will Mendeley Desktop stop working on September 01, 2022? 
Why does Mendeley Cite not appear in the 'References' tab in Word?

----------

Mendeley Institutional Edition, araÅŸtırmacıların araÅŸtırmalarını yönetmelerine ve geliÅŸtirmelerine, diÄŸer araÅŸtırmacılar ile çevrimiçi iÅŸbirliÄŸi yapabilmelerine ve yapılmış olan son araÅŸtırmaları keÅŸfetmelerine yardımcı olurken, bir kaynakça yönetim aracı ve akademik sosyal aÄŸ hizmetini kurumlara yönelik sunan bir araçtır.

Mendeley Instituational Edition kurumsal kullanıma sahip olmanız için https://www.mendeley.com web adresinden “create free account” baÄŸlantısına tıklayarak Bilkent uzantılı mail adresiniz ile kayıt olup;
Bilkent Üniversitesi Kurumsal Grubu sayfasındaki “join this group” butonuna tıklamanız gerekmektedir. Böylece 100 GB kiÅŸisel depolama alanı, sınırsız kapalı grup kurma özelliÄŸi, gruplarda 100 kiÅŸiye kadar üyelik
imkanlarından faydalanabilirsiniz.

Turnitin (Plagiarism Detection Service)

Turnitin is a web-based software that provides service to detect similarities. By loading assignments, thesis, reports, and projects of their students; faculty members can make in comparison to millions of assignments that previously submitted to the Turnitin; archival or current websites, journal articles, and electronic books from the commercial databases.

About Plagiarism​

NOTE: Academic staff who wants to use this tool are required to send an e-mail to plagiarism@bilkent.edu.tr from their e-mail addresses with Bilkent extension.

----------

Turnitin benzerlik tespit hizmeti veren web tabanlı bir yazılımdır. ÖÄŸretim üyeleri, öÄŸrencilerinin ödevlerini, tezlerini, raporlarını ve projelerini Turnitin web sitesine aktararak; daha önce Turnitin’e aktarılmış olan milyonlarca ödevden, internette arÅŸiv veya güncel olan web sayfalarından, ticari elektronik veritabanlarında yer alan dergi makalelerinden ve elektronik kitaplardan karşılaÅŸtırma yapabilirler.

NOT: Bu aracı kullanmak isteyen akademik personelin Bilkent uzantılı e-posta adreslerinden plagiarism@bilkent.edu.tr adresine e-posta göndermesi gerekmektedir.

RBDigital
This database provides comprehensive full-text coverage for regional business publications. Regional Business News incorporates coverage of more than 80 regional business publications covering all metropolitan and rural areas within the United States.

Vidobu

Vidobu database contains more than 10.000 Turkish training videos in the fields of science and technology, photography, personal development and career development. With the off campus feature you can also access to the Vidobu database from out off campus via your university e-mail address.

Please click here for off-campus access.

----------

Vidobu veritabanı bilim ve teknoloji, fotoÄŸrafçılık, kiÅŸisel ve mesleki geliÅŸim alanlarında 10.000’den fazla Türkçe eÄŸitim videosunu içermektedir. Kampüs dışı eriÅŸimi sayesinde kampüs alanı dışından da üniversite mailleriniz aracılığı ile Vidobu veritabanına eriÅŸim saÄŸlayabilirsiniz.

Kampüs dışı eriÅŸim için lütfen buraya tıklayınız.